Savjetovanje

Zašto savjetodavni termin?
Bez obzira na to imate li štene, psa s problemom u ponašanju ili želite zajedno sa svojim psom unaprijediti sve što ste do sada zajedničkim radom naučili, prvi kontakt s nama možete ostvariti unutar savjetodavnog termina. Sigurni smo kako je savjetodavni termin najbolji način da upoznamo vas i vašeg psa jer nam omogućuje da vam posvetimo dovoljno vremena kako bismo shvatili vaše ciljeve i eventulane poteškoće u suživotu sa psom, odgovorili na vaša pitanja te zajednički pronašli način rada koji će vam najbolje odgovarati.

Gdje se održava savjetodavni termin te koliko traje?
Savjetodavni se termin održava u vlasnikovu domu, a traje između dva i tri sata.

Ukoliko niste iz Zagreba, možemo vas primiti na savjetodavni termin.

Sadržaj savjetodavnog termina
Vlasnici pasa problematičnog ponašanja Prvi dio savjetodavnog termina obuhvaća razgovor s vama i analiziranje ponašanja psa s ciljem otkrivanja uzroka problematičnog ponašanja. Tijekom drugoga dijela savjetodavnog termina na temelju prikupljenih informacija objasnit ćemo vam koji su uzroci problematičnog ponašanja, protumačit ćemo vam tijek rada i uvjete potrebne za rješavanje problema te ćemo zajednički postaviti realan cilj za daljnji rad.  Zajednički ćemo kreirati i prve praktične savjete vezane uz rješavanje nastalih poteškoća u suživotu s vašim psom.

Vlasnici štenaca Cilj je vlasnike štenaca tijekom savjetodavnog termina poučiti kako se brinuti i odnositi prema štenetu, objasniti im koje su njegove potrebe i mogućnosti, kako prevenirati probleme u ponašanju i riješiti one koji su uobičajeni kod štenaca (obavljanje nužde u stambenom prostoru, uništavanje predmeta, grizenje ruku tijekom interakcije s ljudima i sve ostalo s čime se vlasnici štenaca susreću u prvim tjednima zajedničkog života).

Vlasnici mladih pasa (6mj. – 2,5 god.) Tijekom savjetodavnog termina razgovarat ćemo o tome što u budućnosti vi i vaš pas želite naučiti i postići, kao i o tome što ste već postigli. Budući da je ovo osjetljivo razdoblje u odrastanju vašeg ljubimca, objasnit ćemo vam što mu treba omogućiti za pravilan razvoj, kakve mu aktivnosti trebate priuštiti (i u kojoj mjeri) da bi bio miran i zadovoljan te što zaista možete očekivati od „pasjeg tinejdžera”. Na temelju vaših želja i psećih potreba kreirat ćemo i predložiti vam plan za nastavak rada.

Što nakon savjetodavnog termina?
U roku od 5 radnih dana nakon savjetodavnog termina vlasniku na elektroničku adresu stiže plan daljnjeg rada u pisanom obliku te on odlučuje želi li nastaviti raditi po predloženom planu.